Uitgeverij Jaap

Podcasts over klinische studies, gepubliceerde artikelen of over nieuwe producten, gericht op patiënten of verwijzers, zijn bij Uitgeverij Jaap in goede handen. Wij verzorgen zowel de journalistieke voorbereiding als de technische productie. Gekozen kan worden om het interview door een wetenschapsjournalist of een gerenommeerd oncoloog te laten doen. Vanaf de grote oncologische congressen (ASCO, ESMO, ASH, EHA, WCLC en SABCS) doen we verslag door middel van podcasts waarin de belangrijkste ontwikkelingen en de betekenis voor de klinische praktijk worden besproken. Hieronder treft u een selectie van een aantal podcasts.


SABCS20 – Highlights triple-negatieve borstkanker

Marleen Kok bespreekt met Vivianne Tjan-Heijnen de laatste ontwikkelingen op het gebied van triple-negatieve borstkanker die werden gepresenteerd tijdens het virtuele San Antonio Breast Cancer Symposium.

ASCO20 - Highlights borstkanker

In deze podcast aangeboden door oncologie.nu kunt u luisteren naar de podcast met Agnes Jager en Koos van der Hoeven. Aan bod komen de laatste ontwikkelingen met betrekking tot borstkanker gepresenteerd tijdens de ASCO20 Virtual.

Patiëntervaringen met het zorgtraject bij ovariumcarcinoom

Arlette van der Kolk, voorzitter van Stichting Olijf en Carolien Hovenier, een ervaringsdeskundige, spreken in deze podcast over de ervaringen en het perspectief van patiënten met het zorgtraject bij ovariumcarcinoom.

Paul Algra bespreekt mogelijkheden en beperkingen van AI binnen de oncologie

In deze podcast aangeboden door oncologie.nu kunt u luisteren naar het gesprek van internist-oncoloog Koos van der Hoeven en radioloog Paul Algra werkzaam in de Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar.

Reduced lung-cancer mortality with volume CT screening in a randomized trial

In deze podcast kunt u luisteren naar een samenvatting van het artikel ‘Reduced lung-cancer mortality with volume CT screening in a randomized trial’.