Uitgeverij Jaap

Podcasts over klinische studies, gepubliceerde artikelen of over nieuwe producten, gericht op patiënten of verwijzers, zijn bij Uitgeverij Jaap in goede handen. Wij verzorgen zowel de journalistieke voorbereiding als de technische productie. Gekozen kan worden om het interview door een wetenschapsjournalist of een gerenommeerd oncoloog te laten doen. Vanaf de grote oncologische congressen (ASCO, ESMO, ASH, EHA, WCLC en SABCS) doen we verslag door middel van podcasts waarin de belangrijkste ontwikkelingen en de betekenis voor de klinische praktijk worden besproken. Hieronder treft u een selectie van een aantal podcasts.


ASH21 - Highlights multipel myeloom

Sonja Zweegman bespreekt met Jurjen Versluis de laatste ontwikkelingen op het gebied van multipel myeloom die werden gepresenteerd tijdens de hybride 63e ASH Annual Meeting.

Effect centralisatie chirurgie pancreascarcinoom

Internist-oncoloog prof. dr. ir. Koos van der Hoeven bespreekt met oncologisch chirurg prof. dr. Ignace de Hingh de uitkomsten van een recente publicatie in de British Journal of Surgery over de kans op chirurgie bij patiënten met een pancreascarcinoom in Nederland.

SABCS20 – Highlights triple-negatieve borstkanker

Marleen Kok bespreekt met Vivianne Tjan-Heijnen de laatste ontwikkelingen op het gebied van triple-negatieve borstkanker die werden gepresenteerd tijdens het virtuele San Antonio Breast Cancer Symposium.

ASCO20 - Highlights borstkanker

In deze podcast aangeboden door oncologie.nu kunt u luisteren naar de podcast met Agnes Jager en Koos van der Hoeven. Aan bod komen de laatste ontwikkelingen met betrekking tot borstkanker gepresenteerd tijdens de ASCO20 Virtual.

Patiëntervaringen met het zorgtraject bij ovariumcarcinoom

Arlette van der Kolk, voorzitter van Stichting Olijf en Carolien Hovenier, een ervaringsdeskundige, spreken in deze podcast over de ervaringen en het perspectief van patiënten met het zorgtraject bij ovariumcarcinoom.

Reduced lung-cancer mortality with volume CT screening in a randomized trial

In deze podcast kunt u luisteren naar een samenvatting van het artikel ‘Reduced lung-cancer mortality with volume CT screening in a randomized trial’.