Uitgeverij Jaap

Podcasts over klinische studies, gepubliceerde artikelen of over nieuwe producten, gericht op patiënten of verwijzers, zijn bij Uitgeverij Jaap in goede handen. Wij verzorgen zowel de journalistieke voorbereiding als de technische productie. Gekozen kan worden om het interview door een wetenschapsjournalist of een gerenommeerd oncoloog te laten doen. Vanaf de grote oncologische congressen (ASCO, ESMO, ASH, EHA, WCLC en SABCS) doen we verslag door middel van podcasts waarin de belangrijkste ontwikkelingen en de betekenis voor de klinische praktijk worden besproken. Hieronder treft u een selectie van een aantal podcasts.


ESMO22 - Neoadjuvante immunotherapie bij dMMR-coloncarcinoom

Koos van der Hoeven bespreekt met internist-oncoloog Myriam Chalabi, werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam de NICHE-2-studie; neoadjuvante immunotherapie bij dMMR-coloncarcinoom.

EHA22 - Highlights chronische myeloïde leukemie

Jurjen Versluis bespreekt met Peter Westerweel, werkzaam in het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht, de belangrijkste studies bij chronische myeloïde leukemie gepresenteerd tijdens het EHA2022 Hybrid Congress.

ASH21 - Highlights multipel myeloom

Sonja Zweegman bespreekt met Jurjen Versluis de laatste ontwikkelingen op het gebied van multipel myeloom die werden gepresenteerd tijdens de hybride 63e ASH Annual Meeting.

Effect centralisatie chirurgie pancreascarcinoom

Koos van der Hoeven bespreekt met oncologisch chirurg prof. dr. Ignace de Hingh de uitkomsten van een recente publicatie in de British Journal of Surgery over de kans op chirurgie bij patiënten met een pancreascarcinoom in Nederland.

SABCS20 – Highlights triple-negatieve borstkanker

Marleen Kok bespreekt met Vivianne Tjan-Heijnen de laatste ontwikkelingen op het gebied van triple-negatieve borstkanker die werden gepresenteerd tijdens het virtuele San Antonio Breast Cancer Symposium.

ASCO20 - Highlights borstkanker

In deze podcast kunt u luisteren naar de podcast met Agnes Jager en Koos van der Hoeven. Aan bod komen de laatste ontwikkelingen met betrekking tot borstkanker gepresenteerd tijdens de ASCO20 Virtual.